ΣΙΚΕΛΙΑ - Magna Grecia

Απουλία & στο “χωριό των τρούλων” Αλμπερομπέλο

Ρήγιο - Κεφαλού - Παλέρμο - Ακράγαντας – Κατάνια  Συρακούσες - Ταορμίνα - Λέτσε – Αλμπερομπέλο


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ :
22 Οκτωβρίου 8 μέρες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

1η ΜΕΡΑ: Αθήνα - Πάτρα/πλοίο
Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα. Επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο για το ταξίδι μας προς το Μπάρι.

2η ΜΕΡΑ: Μπάρι - Τάραντας - Ρήγιο
Άφιξη στην Ιταλία και άμεση αναχώρηση για την Νότια Ιταλία, με προορισμό μας το Ρήγιο. Πρώτη μας στάση το ιστορικό κέντρο του Τάραντα, της μοναδικής πόλης που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ από τους Σπαρτιάτες. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας GRAND HOTEL EXCELSIOR 4* (www.grandhotelexcelsiorrc.it ) ή παρόμοιο, δείπνο.

3η ΜΕΡΑ:Ρήγιο - Κεφαλού - Παλέρμο
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Παλέρμο. θα διασχίσουμε με το τοπικό φέρρυ τα στενά της Μεσσήνης, την Σκύλλα και την Χάρυβδη των ομηρικών επών. Πρώτη μας στάση το παραθεριστικό θέρετρο της Κεφαλού. Συνεχίζουμε προς την πρωτεύουσα της Σικελίας, για να γνωρίσουμε το όμορφο Παλέρμο όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο και τη Μαρτοράνα..

Άφιξη και τακτοποίηση μας στο επιλεγμένο ξενοδοχείο  μας CRISTAL PALACE 4* (www.cristalpalacepalermo.com) ή παρόμοιο ,δείπνο.

4η ΜΕΡΑ: Παλέρμο - Ακράγαντας - Κατάνια
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική “Κοιλάδα των Ναών” του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την “Ιερά Οδό” της αρχαίας πόλης και θα “ακουμπήσουμε” τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Συνεχίζουμε για την όμορφη Κατάνια. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο NH BELLINI  4* (www.nh-hotels.com) ή παρόμοιο. Δείπνο.

5η ΜΕΡΑ: Κατάνια - Συρακούσες - Ταορμίνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες! Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο της, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία της. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας, όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της ρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο.

6η ΜΕΡΑ: Κατάνια - Λέτσε
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μεσσήνα όπου με τοπικό φέρρυ περνάμε στη Villa San Giovanni και συνεχίζουμε για το Λέτσε οδικώς. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας GRAND TIZIANO 4* (www.grandhoteltiziano.it ) ή παρόμοιο. Δείπνο.

7η ΜΕΡΑ: Λέτσε - Αλμπερομπέλο - Μπάρι
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια σύντομη περιήγηση στη πόλη του Λέτσε που την αποκαλούν “Φλωρεντία του Νότου”. Αναχώρηση για το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι όπου θα επιβιβαστούμε σε σύγχρονο ταχύπλοο για τoν απόπλου.

8η ΜΕΡΑ: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:659€

 •   3ο άτομο έως 12 ετών : 609€

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ :829€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 1. Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές κλιματιζόμενες καμπίνες.
 2. Μεταφορές, περιηγήσεις ως πρόγραμμα μας με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 3. Πέντε (5) συνολικά διανυκτερεύσεις, ήτοι 1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο 2 στη Κατάνια και 1 μία στο Λέτσε στα επιλεγμένα ξενοδοχεία που αναγράφονται ανωτέρω ή εφάμιλλα.
 4. Μπουφέ πρωινό & 1 δείπνο καθημερινά.
 5. Περιηγήσεις, εκδρομές, ως ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής.
 6. Τοπικοί ξεναγοί σε Ακράγαντα, Παλέρμο, Συρακούσες.
 7. Αρχηγός,συνοδός του γραφείου μας.
 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών.
 9. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 1. Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, δημοτικός φορος στα ξενοδοχεία (καταβάλεται απ’ ευθείας σε αυτά) , και ό,τι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ*

Βρείτε μας

Facebook

Google+

TripAdvisor

Youtube

Instagram

Επικοινωνία

Letrina Travel

Επαρ.Οδ. Πύργου-Κατάκολου

Κατάκολο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 26210 41939